Ceny słodkich bułeczek były wyższe niż w sklepie Gessler. Właściciel wyjaśnia, dlaczego ceny są tak wysokie.

Niedawno udostępniliśmy informacje dotyczące ceny bułeczek z jagodami w kawiarni Magdy Gessler „Słodki Słony”. To prawda, że 34 złote to dla wielu osób wysoka cena. Teraz słodkości oferowane przez Urszi Cakes wywołały debatę w mediach społecznościowych. Bułeczki z truskawkami dostępne w kawiarniach tej sieci należą prawdopodobnie do najdroższych w Polsce. Zdjęcie

Ceny Sodkich Bueczek Byy Wysze Ni W Sklepie Gessler Waciciel Wyjania Dlaczego Ceny S Tak Wysokie Cc78539, NEWSFIN

Oferta jednej z piekarni wywołała dyskusję ze względu na wysokie ceny. Zdjęcie ilustracyjne / 123RF/PICSEL Reklama

Jak wspomnieliśmy w niedzielę 13 lipca, cena bułeczek jagodowych Magdy Gessler z roku na rok rośnie . W 2023 roku kosztowały 28 zł, rok później 31 zł, a obecnie 34 zł. Dla wielu konsumentów to dość wygórowana cena.

Za tę kwotę można by zjeść posiłek w porządnej restauracji. Niemniej jednak, według opinii tych, którzy próbowali bułeczek z jagodami w „Słodkach Słonych”, uważają, że są warte swojej ceny. „Drogo? Tak. Smacznie? Absolutnie pysznie!” – skomentowała Tiktokerka Jestem.bella, która odwiedziła lokal.

Reklama

Wysoki koszt jagód wynika z ich niedoboru w lasach

Ciasta z jagodami są w tym sezonie droższe, częściowo z powodu niezbyt udanych zbiorów. Brak jagód w lasach doprowadził do wzrostu cen . Pod koniec czerwca były wicepremier Janusz Piechociński poinformował na platformie X, że na Hali Mirowskiej w Warszawie borówki sprzedawane są po 60 zł/kg . Tadeusz Lewandowski, leśnik z Nadleśnictwa Sławno, powiedział w wywiadzie dla „Dziennika Bałtyckiego”, że złe warunki pogodowe spowodowały uszkodzenia niektórych kwiatów borówek. „Dlatego w wielu rejonach jest mało jagód” – wyjaśnił leśnik.

Bułka za 59 zł wywołała dyskusję na TikToku

W Urszi Cakes dostępne są również jagodowe przysmaki. Marka posiada sklepy w Krakowie, Toruniu, Żabiej Woli i Warszawie. Według doniesień krążących w mediach społecznościowych, cena „Chlebodzianek” Urszi Cakes wynosi 32,90 zł. Piekarnia sprzedaje również „Malibomby ” za 35 zł . Jednak najgłośniejszym produktem wśród internautów jest „Poziomeczka” w cenie 59 zł.

„Jak kawałek bułki może być tak drogi?” „Te ceny są horrendalne” – komentowali użytkownicy TikToka pod postem „Ciekawa porcja podróży”, gdzie podzieliła się swoimi wrażeniami po spróbowaniu bułki. Inni zauważyli, że ciasto jest wystarczająco sycące dla dwóch osób, a truskawki są drogie . Według relacji influencerki, pomimo wysokich cen, przed piekarnią stała długa kolejka. „Przyjechaliśmy tuż przed otwarciem, a czekało już 30 osób, więc radzę przyjść wcześniej; w przeciwnym razie mogą być wyprzedane” – radziła użytkowniczka.

Właścicielka cukierni Urszi Cakes wyjaśnia, dlaczego ceny w jej cukierni są tak niskie

Interia skontaktowała się z Urszi Cakes z prośbą o oświadczenie w sprawie kontrowersji wokół cen ich produktów. „Spodziewaliśmy się, że niektórzy klienci mogą być zaskoczeni, gdy wprowadziliśmy ten produkt. Ale szczerze mówiąc, cena poziomek jest niezwykle wysoka. Na targu pod Warszawą kosztują około 150 zł/kg. Znaleźliśmy bezpośredniego dostawcę i płacimy nieco mniej, ale i tak musimy jechać aż do Lublina, żeby je kupić” – stwierdziła Urszula Janusz, właścicielka Urszi Cakes, odnosząc się do toczącego się dialogu na temat cen ich „Poziomek”.

Rozszerz post na Instagramie

Cena w dużej mierze zależy od wielkości naszych bułeczek . W tradycyjnych piekarniach bułki lub ciasta z jagodami ważą zazwyczaj około 100 g. Nasze „Chlebodzianki” ważą od 330 g do 350 g, w zależności od tego, czy są nadziewane kremem, czy nie” – wyjaśnia Urszula Janusz, właścicielka Urszi Cakes, dodając, że ciasto z jagodami „zawiera 100 g ciasta i dodatkowo 134–140 g jagód”.Sam koszt jagód ma znaczący wpływ na cenę naszej bułki ” – zauważa Janusz. „Do „MaliBomby” importujemy pistacje, które są drogim składnikiem” – podkreśla.

„Naszym celem jest zapewnienie naszym pracownikom uczciwego wynagrodzenia”

Piekarnia nie oszczędza również na innych składnikach. Używa wyłącznie jaj od kur z wolnego wybiegu. „Dodatkowo dodajemy prawdziwe masło, świeżą śmietanę, mleko,

Źródło

No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *