Świąteczny jarmark w Warszawie. Magda Gessler zaskakuje ceną za jeden pieróg

Na Rynku Starego Miasta w Warszawie ruszył jarmark bożonarodzeniowy. Jednym z wystawców jest restauracja „u Fukiera”, a więc jeden z najsłynniejszych lokali Magdy Gessler. Czym ponownie zaskoczyła restauratorka? Na uwagę zasługują nie tylko grzańce. Zdjęcie

Swiateczny Jarmark W Warszawie Magda Gessler Zaskakuje Cena Za Jeden Pieroacuteg 4fa475e, NEWSFIN

Jarmark bożonarodzeniowy w Warszawie już otwarty. Będzie czekał na gości do 6 stycznia 2025 /Albin Marciniak/East News /East News Reklama

Choć lodowisko wokół jarmarku świątecznego w Warszawie jest jeszcze zamknięte, to amatorów ciepłych napojów i polskich dań przybywa. Jak donosi Wirtualna Polska, jedno ze stoisk wynajęła tym razem Magda Gessler

Grzańce „U Fukiera” w przeciętnych cenach

Restauracja „U Fukiera” to jeden z najstarszych warszawskich lokali gastronomicznych. Słynie z kuchni polskiej i tradycyjnych warszawskich potraw. Jej właścicielką jest od lat prowadząca „Kuchenne rewolucje” Magda Gessler.

Ceny grzańca u znanej celebrytki mieszczą się w szeroko rozumianej normie. Większość budek na warszawskich jarmarku oferuje te ciepłe napoje w cenach od 20 do 25 zł za kubek. U Magdy Gessler grzaniec w papierowym kubku o pojemności 250 ml kosztuje 25 zł. Gratis otrzymujemy wydruk autografu celebrytki.

Reklama

U innych wystawców można znaleźć grzańca o różnych pojemnościach w cenach 20, 25 i 30 zł. Jedna z ofert to także grzaniec z kuflem za 30 zł.

Woda w cenie napojów gazowanych

Jarmark to także dosyć bogata oferta napojów alkoholowych. U Magdy Gessler znaleźć można prosecco w cenie 33 zł za 200 ml czy wino domowe o pojemności 185 ml za 35 zł. Z kolei zimowa herbata z nalewką pigwową kosztuje 25 zł. 

Najzwyklejsza herbata i kawa to „U Fukiera” wydatek rzędu 16 zł. Co ciekawe, tyle samo zapłacimy za najpopularniejsze napoje gazowane: 16 zł kosztuje u Magdy Gessler Coca-Cola, Sprite, Tonic i… woda. Gorąca czekolada to już koszt 22 zł. 

Ile kosztuje jeden pieróg Magdy Gessler?

Znana restauratorka oferuje także dania gorące, które określane są jako „świąteczne specjały”. W ofercie jest m.in. barszcz czerwony w kubku w cenie 17 zł czy bigos staropolski z mięsem i grzybami za 25 zł, jednak na uwagę zasługuje przede wszystkim pojedynczy podsmażany pieróg z kapustą i grzybami, który kosztuje 10 zł. Poza tym Magda Gessler oferuje także:

  • gulasz cielęcy lekko pikantny – 30 zł, 
  • kiełbasę serwowaną z tartym chrzanem i musztardą – 25 zł, 
  • kiełbaski białe – 25 zł,
  • piernik nadziewany śliwkami – 15 zł. 

Serwis WP.pl dodaje, że inni wystawcy oferują podobne ceny na warszawskim jarmarku. Średnio to ok. 20 zł za grochówkę czy kiełbasę z grilla i 10-15 zł za oscypka czy chleb z domowym smalcem. Jarmark bożonarodzeniowy w stolicy potrwa do 6 stycznia 2025 roku. Szczyt jego popularności jeszcze przed nami. 

Źródło

No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *